Arabische sperzieboontjes met kipgehaktballen
Boontjes wie vind ze niet lekker , de meest moeilijk eter eet wel boontjes.
Op Arabische wijze is dat in tomatensaus, daar vind ik gehakt balletjes ook lekker in ..Maak ik er 1 pot van op het laatste moment.
Wat hebben we nodig voor 2 personen
Voor het gehakt
200gram kipgehakt
1 ei
1 sjalot
paneermeel
1 theelepel harissa
2 1 theelepel paprikapoeder
zwarte peper
halve theelepel komijnpoeder
halve theelepel gedroogde koriander
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel Ras el hanout
Olijfolie
Voor de saus;
1 grote rode ui
4 tenen knoflook
handje zoete tomaatjes
1klein blikje tomatenpuree (Delmonte)
halve theelepel komijnpoeder
1 theelepel harissa
halve theelepel gemberpoeder
peper naar smaak
Verse peterselie
half kopje bouillon
4 ons boontjes schoonmaken en koken tot bijna gaar
We beginnen met het gehakt ;
Doe alles wat er staat bij het gehakt en kneed er 4 balletjes van
Laat het een uurtje rusten in de koelkast
In Harissa zit veel minder zout dan in sambal,is ook een goede vervanger.
Olijfolie in de koekenpan
Snijd de rode ui in smalle reepjes en knoflook fijn snijden.
Doe de rode ui in de olijfolie bakken tot het zacht is knoflook erbij en de droge kruiden erbij vlak voor het klaar is.
op de peterselie na .
Uienmengsel is klaar ,zet het even apart doe het op een bord
Olijfolie in de pan en bak het gehakt om em om bruin en laat het met de deksel op de pan een kwartiertje zachtjes bakken.
Uien terug in de pan gehakt balletjes eruit.
Tomatenpuree erbij de bouillon en de harissa meng het goed door elkaar.
De boontjes erbij en goed mengen door elkaar.
dan kan het gehakt weer terug.
Deksel op de pan en op een laag vuurtje nog even laten garen.
Je ziet in mijn pan nog oranje groenten het was een restje koolraap ,gewoon meegekookt en het was lekker.
Eet smakelijkš
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.