Gaji Bokkeum
Foto is van mijn bordje; met tonijn en gewokte paksoi met asperges en de lekkere aubergineVoor 2 personen ;
2 kleine aubergines of 1 grote
1 wortel
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
theelepel sambal
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel mirin
1 theelepel vissaus of ketjap (kun je weglaten als je streng zoutarm wilt eten)
peper
2 stengel lenteui fijn gesneden
sesamzaadjes
1 pepertje
paar lepels zonnebloemolie
Beide uiteinde van de aubergine afsnijden , was hem en snijd hem eerst in plakken van 1 cm, en daarna in repen van 1 a 2 cm
Wortel schillen en in dunne plakjes snijden.
Zonnebloemolie in een anti aanbakpan.
aubergine op hoog vuur bakken en omscheppen,
Krijgt het wat kleur de wortelplakjes erbij en mee bakken.
voeg de rest toe op de lenteui en sesamzaadjes na
Laat het een minuut of 5 meesmoren .
Gelijk opdienen ,hij is nu op zijn lekkerst
Ik had er lekker wokgroente bij paksoi met tonijnsteak
Ik had spijt dat ik niet meer aubergine had klaargemaakt .
Deze Gaji Bakkeum dat is een blijvertje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.