woensdag 1 februari 2023

Humus


                                     Humus


Humus kun je natuurlijk overal kopen ,maar zelf maken is net zo leuk.
Ook nog een stuk lekkerder
Heerlijk op Libanees flatbrood op komkommer of een puntpaprika er mee vullen.
Je hoeft geen keukenprinses  te zijn .Het is simpel en makkelijk en vlug klaar.
Je moet wel een staafmixer hebben of keukenmachine.
Ik maak hier de simpele manier , waar je naar believen aan kunt toevoegen.
Ik denk dan aan pul biber ,sesamzaadjes ,basilicum.

Wat heb je nodig;

1 blik kikkererwten (400gram)
3 lepels tahin
1 a 2 tenen  knoflook
2 theelepels citroensap
zwarte peper naar smaak
handje peterselie
3 eetlepels olijfolie

Kikkererwten in vergiet en afspoelen met koud water ,laat goed uitlekken.
Houd een paar kikkererwten apart als garnering.

Op de olijfolie na alles bij elkaar doen en blend het met de keukenmachine of blender, hij is wat te dik en we doen er langzaam olijfolie bij,  vind je het nog te stevig doe er dan wat koud water bij.

Alles kan nu over in een kom maak een kuiltje en leg er de kikkerwten op en schud er wat olijfolie over en peterselie

Hij smaakt al echt lekker ik strooi er nog wat pul biber op als we gaan eten ,heeft het net wat meer pit.
Eet smakelijk 😋











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.