Gevuld Turks brood
Het ideale zaterdag comfort food. Knapperig brood groente en smeltkaas.
Je kunt natuurlijk een brood zelf bakken of vers kopen ,maar ik kies voor een Turks afbakbrood.
Het is een tijd geleden dat ik het gemaakt heb, ik kon het zo gauw ook niet vinden op mijn oude site ..
Daarom ook hier begonnen. Het staat er te vol.
Niet te overzien ,en elke keer wat bij Jouwweb.
Nu hoef ik zelf niet meer te zoeken en staat hij hier op het blog..want het is te lekker.
Wat heb je nodig voor Turks gevuld brood voor 4 personen
1 Turks brood
200gram rundergehakt
1 ui
3 tenen knoflook
1 Spaanse peper
2 paprika`s
halve courgette
halve stang prei
150 gram champignons
1 bol mozzarella
handje geraspte mozzarella
1 eetlepel oregano
halve eetlepel basilicum
halve eetlepel baharat
theelepel gerookte paprikapoeder
theelepel paprikapoeder
zwarte peper naar smaak
olijfolie
Alle groente snijden.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Olijfolie in een hapjespan en bak gehakt rul
strooi er peper paprikapoeder en gerookte paprikapoeder op
Dan knoflook en Spaanse peper en paprika erbij en goed omschudden
De rest van de groente kan er bij en de kruiden
Bakken tot alles gaar is
Turks brood het kapje er voorzichtig afsnijden en met een lepel het brood uithollen
Bakpapier op de bakplaat en leg het brood erop
Doe het brood vullen en de mozzarella kan erop gelegd worden .
Kapje op het brood leggen en zet de plaat voor 15 minuten in de oven 200 graden
Als je het brood eruit haalt is het brood lekker knapperig de kaas gesmolten .
Brood snijden en lekker eten .
Is er over ..volgende dag even de oven in ,met een vochtige hand langs het brood gaan (niet drijfnat maken een beetje bevochtigen) en de oven op 120 graden zetten een minuut of 10 ,lekker voor de lunch of om mee te nemen voor onderweg.
Eet smakelijkš
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.