woensdag 4 januari 2023

Spitskoolschotel


                           Spitskoolschotel


Ik heb een mooi spitskooltje die gaat straks de oven in..
Gesneden kool koop ik nooit.
Ik koop eigenlijk nooit schoongemaakte of gesneden groente..
Lekker ouderwets snijd ik alles zelf.
Verser kan het niet zijn .
Maar ben je nog volop aan het werk kan ik het wel begrijpen ,als je zak gesneden spitskool koopt.
Deze schotel met rundergehakt zonder aardappels gaat straks de oven in. Waarom niks van aardappels?? 
We hebben hier meer als genoeg aan een missen niks erbij.
Ik maak het al heel veel  jaren op deze manier .
Spitskool heeft een spits uiteinde , smakelijker als de witte kool en lichter verteerbaar.
Met veel vit. C, magnesium ijzer en kalium.

Wat heb je nodig voor 2 personen.

1 kleine spitskool
250 gram rundergehakt
1 ui
2 tenen knoflook
sap van halve citroen
4 a 5 lepels kokos
paar lepels cashewnoten zonder zout
peper
1 grote lepel kerriepoeder
paprikapoeder
peterselie
geraspte mozzarelakaas 
olijfolie


Snijd de kool in 4 stukken en snijd de kern eruit ..die eten we niet.
Verder kun je de kool raspen op een grove rasp of dun snijden.

Ui en knoflook klein snijden.

Olijfolie in een hapjespan of wok
ovenschaal invetten

Oven voorverwarmen 180 graden C

Gehakt rul bakken met peper en paprikapoeder , bak het lekker bruin
Dit gaat op de bodem van de ovenschaal.
opnieuw olijfolie in de pan en  fruit het aan tot het zachti s en de de knoflook erbij
De helft van de spitskool kan erbij 
We bakken het in gedeelten ,het slinkt in tijdens het bakken .
Tijdens het slinken een gedeelte van citroensap kerriepoeder en geraspte kokos erbij en peper naar smaak.
Daarna de rest van de  spitskool erbij en citroensap kokosrasp, kerriepoeder  er bij natuurlijk peper naar smaak.
Proef even of er genoeg citroensap of kokosrasp in zit.
Peterselie en cashewnoten erbij en even doorroeren..
Dan kan het boven op het gehakt .
Geraspte mozzarella erop gewoon een dun laagje ,en de schaal kan de oven in
kwartiertje ongeveer kaas moet gesmolten zijn.
En dan lekker eten.
Eet smakelijkšŸ˜‹









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.