maandag 30 januari 2023

Mosterd maken we zelf


                     Mosterd maken we zelf


Het is niet zo moeilijk om te maken, het lastige is over 2 weken weet je pas of hij echt lekker is.
Als hij klaar is denk je tja het is toch wel scherp...of jeetje wat lekker.
Over 2 weken kan ik zeggen hij is echt lekker of het is een pittige mosterd.
Het word steeds lastiger om zoutarme producten te krijgen 
Ze halen het gewoon uit het assortiment , dan is er 1 oplossing ;
Zelf maken;
Het mosterdzaad grote zak 130 gram heb ik gekocht bij een Turks Arabische winkel daar is het goedkoop.

Wat heb je nodig voor ongeveer 200 g. mosterd

Mosterdzaad 100 gram
200 ml wijnazijn
30 ml water 
1 kleine lepel honing
1 theelepel kurkuma (voor de kleur)
 peper

Meng dit alles bij elkaar in de hakselaar van de staafmixer ,of met sikkelmes in keukenmachine

Klop tot een smeuige massa ongeveer in 5 minuten , lukt het niet in 1 keer  ,doe het de volgende dag nog een keer een paar minuten .
Mosterd zaadjes zijn dan wat zachter geworden in de azijn.
Daarna de mosterd in een grote pot of kleine potjes overbrengen.
Deksels goed dicht zet het 2 weken weg in de koelkast
Dan is de echte scherpte eruit en de mosterd op smaak.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.