Zachte Polenta met groente
Als je denk dit kun je eten koolhydraatarm dan heb je het mis .
Er zitten veel koolhydraten in.
Maar kan wel heel goed in een gezond dieet.
Wat is Polenta , het is een Italiaans gerecht van mais tot maismeel vermalen.
Meestal koop je voorgekookte maismeel en hoeft het maar een paar minuten te koken. Blijf het goed roeren met de garde.
Ik maak een zachte puree van de polenta.het groentegerecht wat je er bovenop legt is erg lekker .Ik had ook kipdrumsticks uit de airfryer voor erbij.
De tomaatjes heb ik geroosterd in de airfryer,
Hele zoete tomaatjes 200gram bestrooien met peper oregano knoflookpoeder en gedroogde basilicum .Flink olijfolie er over en 15 minuten in de airfryer op 200graden tot ze openspringen.
Nodig voor 2 personen
100 gram polenta
350 gram bouillon
lepel roomboter
lepel mozzarella
peper naar smaak.
Groente;
halve courgette
200gram champignons
1 ui
3 tenen knoflook
peper
gedroogde basilicum
gedroogde oregano
roomboter om te bakken
Gegrilde tomaten met vocht en olie en kruiden die uit de airfryer komen
Groente schoonmaken en snijden.
Roomboter in de pan en de uien zachtjes laten garen.
champignons erbij en de knoflook, na een paar minuten de courgette.
Kruiden erbij en stoven laten tot het gaar is.
Ondertussen bouillon voor de polenta opzetten.
Als de bouillon kookt de polenta erbij en met de garde goed roeren tot het dikker word als een puree, word het te vast dan wat extra bouillon of water erbij.
roomboter en mozzarella erdoorheen kloppen en peper .
Tomaatjes door de groente lepelen
Op je bord de polenta uitstrijken en de groente erboven op.
Smaakt kip of gebakken vis erg lekker bij.
Eet smakelijk.😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.