Briam met zalm
Briam is een Griekse traybake, groente met ui lekker gekruid geroosterd in de oven ik doe er nog zalm bij en de aardappelen doe ik in een aparte schaal (patatas sto Fourno)
Alles in de oven, de kookplaat blijft schoon.
Een gezonde maaltijd met veel groente en dan die zalm die het laatste kwartier even mee geroosterd word die is heerlijk ..en nog lekker mals.
Je kunt altijd wisselen met groente wortel paprika tomaten ,kan allemaal in een Briam.
Leg bakpapier op de ovenplaat.
En de aardappeltjes die er ook bij hoorde;
Briam voor 2 personen;
1 aubergine
1 courgette
1 rode ui
2 stukken zalm met huid
peper
knoflookpoeder
oregano (gedroogd)
provincaalse kruiden
olijfolie
Voor de zalm
citroensap
dille
peper
olijfolie
Sausje voor bij de groente en zalm
200 gram Griekse yoghurt
3 rondjes geitenkaas
1 lepel citroensap
zwarte peper
dille
pul biber
Oven voorverwarmen 200graden
Groente wassen en in plakken snijden van ongeveer een halve cm.
ui in stukken snijden.
Leg alle groente op de bakplaat kruiden erop en olijfolie erover sprenkelen.
Plaat gaat een uur in de oven.
Ondertussen de zalm kruiden .
Een kwartier voor het einde de gekruide zalm op de plaat erbij leggen.
Niet langer bakken de zalm want dan word het te droog.
Omdat de plaat vol ligt doe ik in een aparte schaal de aardappelen met een bol knoflook.
Als alles in de oven staat even het sausje maken alle ingrediënten bij elkaar en de kaas prakken in de Griekse yoghurt..olijfjes voor mijn man erbij.
En na een uur is alles klaar we gaan lekker eten.
Eet smakelijk 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.