Balinese eieren
Lekker eier bijgerecht bij een Oosters maaltijd of als snack, ook lekker bij nasi of eenvoudige bami.
Niet te moeilijk gerecht ,simpel maar lekker..
Je leest veel dat er chilisaus in moet doen die is normaal te zout.
Nu kun je zelf chilisaus maken en in een potje doen ,ik maak een chilisaus van pepertje gezeefde tomaten ,ketjap ,rijstazijn .gembersiroop
Ik had ook geen zin om lang in de keuken te staan en zo op deze manier is het net zo lekker.
Wat heb je nodig;
2 eieren
1 Spaanse peper
1 ui
3 tenen knoflook
kwartpakje pakje gezeefde tomaten
2 lepels gembersiroop
2 lepels rijstazijn of wijnazijn of citroensap
2 lepels z/a ketjap
1 theelepel sambal naar smaak
chilipeper als je het nog pittiger wilt
100ml kokosmelk
zonnebloemolie
lente ui
Eieren hard koken ongeveer 8minuten
Laten schrikken onder koud water
en eieren pellen
bak ze bruin (niet zo bruin als mijn eieren ..die gingen iets te hard) in zonnebloemolie
ze krijgen een krokant korstje.
Ondertussen ui ,knoflook en Spaanse peper klein snijden en bakken in zonnebloemolie op laag vuur tot het zacht is
gezeefde tomaten erbij net als ketjap rijstazijn gembersiroop eventueel chilipeper erbij ..De saus mag pit hebben
Laat het wat inkoken een minuut of 10 en dan kunnen de eieren erbij en nog een minuut of 10 mee laten koken
op het laatst de kokosmelk erbij
Tussendoor proeven of het niet te zuur te zoet of te scherp is.
Lekker met nasi
Nog wat lente ui erover en en wat snippers Spaanse pepers
Heel lekker!!!
Eet smakelijk 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.