zondag 12 maart 2023

Balinese eieren

 



                          Balinese eieren

Lekker eier bijgerecht bij een Oosters maaltijd of als snack, ook lekker  bij nasi of eenvoudige bami.

Niet te moeilijk gerecht ,simpel maar lekker..

Je leest veel dat er chilisaus in moet doen die is normaal te zout.

Nu kun je zelf chilisaus maken en in een potje doen ,ik maak een chilisaus van pepertje gezeefde tomaten ,ketjap ,rijstazijn .gembersiroop

Ik had ook geen zin om lang in de keuken te staan en zo op deze manier is het net zo lekker.


Wat heb je nodig;

2 eieren

 1 Spaanse peper

 1 ui

3 tenen knoflook

kwartpakje pakje gezeefde tomaten

2 lepels gembersiroop

2 lepels rijstazijn of wijnazijn of citroensap

2 lepels z/a ketjap

1 theelepel sambal naar smaak 

chilipeper als je het nog pittiger wilt 

100ml kokosmelk

zonnebloemolie

lente ui


Eieren hard koken ongeveer 8minuten

Laten schrikken onder koud water

en eieren pellen

bak ze bruin (niet zo bruin als mijn eieren ..die gingen iets te hard) in zonnebloemolie 

ze krijgen een krokant korstje.



Ondertussen ui ,knoflook en Spaanse peper klein snijden en bakken in zonnebloemolie op laag vuur tot het zacht is

gezeefde tomaten erbij  net als ketjap rijstazijn gembersiroop  eventueel chilipeper erbij ..De saus mag pit hebben

Laat het wat inkoken een minuut of 10 en dan kunnen de eieren erbij en nog een minuut of 10 mee laten koken

op het laatst de kokosmelk erbij

Tussendoor proeven of het niet te zuur te zoet of te scherp is.

Lekker met nasi 

Nog wat lente ui erover en en wat snippers Spaanse pepers

Heel lekker!!!

Eet smakelijk 😋











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.