zondag 25 juni 2023

Plaattaart met geroosterde groente en kipdijfilet


 Plaattaart met geroosterde groente en kipdijfilet.


Dit recept heb ik vandaag gemaakt in de caravan en in een campingoven ..

Niet het beste materiaal maar toch goed gelukt , ook in porties geroosterd ,alles paste niet in èèn keer in het oventje..Dat kan thuis wel natuurlijk.

Want elke dag 30 graden kun je ook niet altijd sla eten, dus voor de verandering 
deze plaattaart.
Ik gebruik bladerdeeg uit de koeling op de rol.
Dat kun je ook in het buitenland kopen.
Dus ook in Frankrijk waar we nu zijn.
Lekker veel groente ,kipfilet, en humus op de bodem , en dat is extra lekker.
Weer eens wat anders als cremè frache .
Het is nog warm en ik zit het lekker buiten uit te typen.
Wat hebben we nodig voor 1 vel bladerdeeg ;


1 vel bladerdeeg uit de koeling
2 puntpaprika`s
kleine courgette
1 rode ui
handje zoete cherry tomaatjes
humus gekocht of zelfgemaakte humus ,is natuurlijk veel lekkerder.
2 ons kipdijfilet in blokjes gesneden
geitenkaas
olijfolie
peper
gerookte paprikapoeder
knoflookpoeder
gedroogde basilicum
Provincaalse kruiden 
Kruiden naar smaak toevoegen en de hoeveelheid naar smaak.


Oven voorverwarmen op 200 tot 220 graden.
bakpapier op de bakplaat leggen.
Ui snijden in grove stukken ,paprika`s in reepjes snijden net als de courgette
Strooi uit over de  ovenplaat bestrooi met peper knoflookpoeder en 
sprenkel er wat olijfolie over,
Vlees in blokjes snijden kruiden met peper, uienpoeder, knoflookpoede,r gerookte paprika poeder en meng met olijfolie.
Dit laatst kun je het best een uurtje van tevoren doen.
Ook kipfilet kan op de bakplaat die kan de oven in en rooster het zo`n 20 a 25 minuten.
Als alles gaar is .strooi het even uit op een bord en laat afkoelen.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Meestal zit er onder bladerdeeg uit de winkel al bakpapier .
doe de zijkanten van het bladerdeeg een cm naar binnen vouwen en gaatjes prikken met een vork op de bodem.
Bakpapier er op leggen en een ovenschotel erop zetten of iets anders zwaars wat wel in de oven kan.
Bladerdeeg gaat voor een kwartier de oven in..

Bladerdeeg af laten koelen .
Dit kun je allemaal van te voren klaar maken.


Voor het eten oven voor verwarmen op 200 a 220 graden.
besmeer het  bladerdeeg met een flink laagje humus .
Daaroverheen verdeel je vlees en groente .
Nu komen de tomaatjes erbij snijd ze doormidden en verdeel over de plaat,
wat geitenkaas erover heen brokkelen en zet de plaat voor ongeveer  20 a 25 minuten in de hete oven.

Ovenplaat uit de oven en strooi gedroogde (of verse) basilicum er over en Provincaalse kruiden.

Dat word lekker smullen.
EET SMAKELIJK 😋













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.