Giouvetsi
Wat hebben we nodig;
6 ons riblappen
2 uien
2 winterwortelen
2 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
halve liter rode wijn
1 lepel tomatenpuree
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
paprikapoeder of gerookte paprikapoeder
zwarte peper
chilivlokken naar smaak.
Parmezaanse kaas
olijfolie
Vlees in dobbelstenen snijden bestrooien met peper en paprikapoeder en bruin bakken in olijfolie.
Vlees uit de pan
Olijfolie in de pan eerst de uien bakken tot ze zacht zijn de rest van de groente erbij even omscheppen en laten bakken.
tomatenpuree erbij en de rode wijn laat even doorkoken
Vlees terug in de pan , de rest van de kruiden en specerijen erbij
Alles moet onder staan anders wat bouillon erbij of kokend water met een zoutarme vleesbouillontablet erbij
Laat het zo`n 2en half uur pruttelen .Tot het vlees zacht en gaar is
Tot zover kun je het een dag van tevoren maken.
Orzo of Kritharaki bakken in de koekenpan tot het bruin is ,zo blijft de zetmeel
ingesloten.Het word dan niet zo papperig.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Orzo bij het rundvlees mengen goed doorscheppen , eventueel nog water erbij
Zie het als 1 kopje orzo met 3 kopjes water.
Schaal kan in de oven ongeveer 20 minuten.
Kijk halverwege of het niet te droog komt te staan anders nog wat vocht erbij
Nu kan het uit de oven als de Orzo gaar is ..
Schaaf wat Parmezaanse kaas erover
Lekker eten met een Griekse salade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.