zondag 8 januari 2023

Appel spijsgebak


 Dit is zo lekker bij de koffie..het heeft even geduurd maar nu ben ik erachter

Al jaren als ik in Frankrijk ben koop ik een amandel croissant, die zijn super lekker.

En vroeg me altijd af wat zit er in..het smaakte naar spijs maar was het niet

Vandaag maar eens op onderzoek uitgeweest en gevonden ..Zo simpel eigenlijk, makkelijker dan zelf spijs te maken.

Ik heb ook nog alles in huis.Ik ga aan de slag ..Dit wil ik uitproberen

Ik noem het maar even Frans spijs  gemaakt van amandelmeel.

Iedereen kan het maken.


Ik heb nog een beetje spijs over vlug een foto van gemaakt , want heb je eenmaal vieze handen ,pak je niet vlug de camera


Wat hebben we nodig

Eerst het Franse spijs maken;

50 gram roomboter (kamertemperatuur0
50 gram kristalsuiker
50 gram amandelmeel
1 afgestreken eetlepel bloem
1 ei

Meng suiker met de roomboter tot egale massa
het ei erbij en kneed verder
zeef amandelmeel met bloem erdoor en kneed het tot een amandelcrème
Zet de schaal voor een half uur in de koelkast

We gaan verder om er wat lekkers van te maken;

4 plakjes bladerdeeg
1 appel
geschaafde amandelen
1 ei
kaneel
schepje suiker
1 lepel abrikozenjam

Oven voorverwarmen op 200 graden
4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries pakken en laten ontdooien.
bakpapier op de bakplaat leggen  hier kan gelijk  het bladerdeeg op.
1 appel schillen klokhuis eruit en in plakken snijden.
Neem je Franse spijs en leg een smeer een dikke laag in het midden van de plakken bladerdeeg .Laat de randen een halve cm vrij .
Klop je ei en de randen van het bladerdeeg smeer je ruim in met ei.
Bovenop het spijs de plakken appel  strooi wat kaneel en suiker over de appel
De bakplaat gaat voor 20 minuten de oven in op 200 graden

Het ruikt heerlijk.
Lepel jam in een pannetje even verwarmen.

Ovenplaat uit de oven  smeer de gebakjes in met de jam en strooi de amandelen erover.

Nu koffie zetten en smullen maar...
En ja dit spijs smaakt als de Franse amandel croissantjes..Ik ga dit vaker maken. want het is echt lekker.
Enjoy




 

Je ziet het spijs goed liggen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.