Fasolakia Giaxni
Fasolakia Giaxni is een Grieks spercieboontjes recept.
Kruidig en smakelijk.
Boontjes uit het water zonder zout is gewoon niet lekker , daar moet je iets mee doen.
Ik roerbakte het normaal al met veel andere groente. Maar op deze manier is het ook erg lekker.
Ook dit is weer een eenvoudig en makkelijk recept.
En boontjes kun je weinig verkeerd aan doen ,het is een makkelijke smaakvolle groente die het hele jaar vers verkrijgbaar is.
Wat heb je nodig voor 2 personen;
4 ons spercieboontjes
1 ui
1 teen knoflook
blik tomaten
handvol tomaatjes
zwarte peper
lepel verse oregano ..anders gedroogde .
lepel citroensap
olijfolie
Geitenkaas
Boontjes schoonmaken en goed wassen
Kook ze gaar
Ui en knoflook fijn snijden.
Olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook aan.
tomaatjes erbij en blik tomaten of pak gezeefde tomaten
zwarte peper naar smaak en de oregano erbij.
Even door laten koken..
De gare boontjes kunnen erbij , goed omscheppen
en laat 10 minuten zachtjes koken .
Komen de smaakjes ook in de boontjes
Voor het opdien wat geitenkaas brokkelen .
Normaal hoort er natuurlijk Feta over
In geitenkaas zit veel minder zout.
Verse oregano erover en lekker eten
Eet smakelijk en Enjoy.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.