woensdag 11 januari 2023

Matar paddestoel curry

 

                      Matar paddenstoel curry


Lekker gekruid Indiaas groentegerecht...matar betekent erwten..en die geven de mooie groene kleur en het zoetje.
Neem geen blik maar diepvrieserwten .
Ik maak het tot een vrij droog gerecht wil je soppen met naan brood maak je het wat soppiger door wat extra room of kokosmelk toe te voegen
Lekker met witte rijst met naan-brood of een ander Indiaas gerecht.


Voor 2 personen 

Bakje kastanje paddenstoelen
kop diepvriesdoperwten
1 tomaat
1 ui
1 teen knoflook
stukje gember 1 cm
1 rode peper
1 theelepel garam massala
halve theelepel komijnzaad
halve theelepel kurkuma
1theelepel korianderpoeder
chilipoeder of pul biber.
100 ml kokosmelk of room 
zonnebloemolie 


Snijd ui knoflook pepertje en gember klein.
Tomaat in blokjes snijden.
Champignons in plakken snijden.
Olie in de pan en bak ui knoflook en pepertje aan  strooi komijnzaad erbij.
tomaat erbij en laat langzaam zacht worden.
De Garam Massala erbij met kurkuma en chilipoeder erbij.
Goed doorroeren de champignons kunnen erbij.
Doe deksel op de pan en laat champignons op laag vuur gaar worden
De doperwten erbij  en kokos melk of room
Goed doorroeren en niet aan de kook laten komen maar even zachtjes laten sudderen zonder deksel.
Als je het lekker vind wat verse korianderblaadjes erover strooien..Maar niet iedereen vind dat lekker, houd hier rekening mee.
Smaakjes komen samen.

Lekker eten ..en enjoy.😋







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.