maandag 2 januari 2023

Geroosterde bloemkool met pesto


 Geroosterde bloemkool met pesto

Bloemkool is gezond , natuurlijk lekker als je er een liefhebber van ben.
Je kunt er alle kanten mee op van koken tot roosteren ,
bloemkoolrijst van maken tot een lekkere tonijnsalade.
Vandaag word het geroosterde bloemkool met zelfgemaakte pesto;

Deze is minder zout als de potjes die je in de winkel koopt.

Ik wilde mooie bloemkoolsteaks afsnijden maar helaas dit keer niet gelukt ,maar is  er niet minder lekker om.
Ik doe het dit keer in de oven maar kan ook in de airfryer.

Wat hebben we nodig;

Bloemkool zoveel als je denkt nodig te hebben,
kerriepoeder
knoflookpoeder
olijfolie
pesto
2 lepels pijnboompitten
lepel Parmezaanse kaas (zelf raspen)

vel bakpapier voor op de ovenplaat


Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bloemkool in plakken snijden
en op de bakplaat leggen.
Kerriepoeder en knoflookpoeder erover heen strooien
druppel er wat olijfolie over.
De plaat kan nu de voorverwarmde oven in  voor ongeveer 20 minuten.
Ondertussen de pijnboompitjes roosteren in een droge koekenpan.
Als de bloemkool mooi geroosterd is en gaar uit de oven
Besmeren met pesto strooi er wat pijnboompitjes over en de Parmezaanse kaas








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.