Pesto van rucola en Emmentaler
Nemen we nu een kaas waar minder zout in zit is dat beter en hoeven we niet zo zuinig om te gaan met pesto ..Normaal neem ik dan een klein theelepeltje uit zo`n potje.
En ook al eet ik wat meer aan kazen, is dit wel erg veel zout er gaat een behoorlijk portie kaas doorheen..
Ik neem dan liever wat schilfers Pecorino los los die ik over het eten strooi.
Maar nieuwjaar en gezonder eten ik maak de pesto zelf en ook al kun je basilicum het hele jaar door kopen wil ik toch iets anders uit proberen.
Dan ook niet met de peperdure pijnboompitjes maar met walnoten.
Neem wel een goede olijfolie ,dat bepaalt wel de smaak .
Ik heb olijfolie van lieve mensen gekocht die ze zelf geperst hebben uit Portugal.
Ik maak niet al teveel pesto ik maak deze week wat gerechten waarvan ik weet dat ik het ga gebruiken en voor vandaag was het geroosterde bloemkool en voor de varkenshaas
De rest bewaar ik in een afgesloten potje in de koelkast .
Het blijft een week goed
Ik gebruik de hakselaar van de staafmixer
maar de vijzel of keukenmachine is natuurlijk ook goed.
Als je het maar een goede zachte massa word
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.