Zalm Teriyaki
Zalm moet je niet teveel mee rommelen want het is al lekker van zichzelf.
Maar voor zalm Teriyaki maak ik een uitzondering.
Het is best lastig om te maken en misschien is de smaak heel anders als je het "gewoon"eet.
Maar wij vonden dit een heel smakelijk sausje voor de zalm.
Ik maak ook maar een beetje stel je voor het valt tegen .
Maar het viel helemaal niet tegen ..het was heerlijk.
Wat heb je nodig voor 2 stukjes zalm
1 lepel ketjap
1 eetlepel water
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel maplesiroop
1 eetlepel Mirin. (zoete Japanse rijstwijn)te vervangen door sherry.
2 theelepels sesamolie
halve theelepel knoflookpoeder
halve theelepel gemberpoeder
kwart zoutarme kipbouillontablet verkruimelen.
theelepel maizena aangemaakt met water,
nigella zaadjes
sesamzaadjes
Op de maizena na meng alles bij elkaar ,met dit mengsel smeer ik de zalm in trekt lekker in als je het een paar uu van te voren doet ,en daarna wat citroensap over de zalm.
De rest gaat in een pan en laat ik even koken
Daar gaat de aangelengde maizena bij
Klaar ;dan in een schaaltje en schep je over de gebakken zalm.
Strooi wat nigellazaaad en sesamzaadjes erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.