Italiaans gegratineerde venkel
Als je een lekker Italiaans stoofpotje heb gemaakt hoort er natuurlijk een groente bij die ook Italiaanse roots heeft.
Venkel ,lekker anijsachtig van smaak die in de oven zacht word.
Ik ben een liefhebber. Dit is echt een simpel gerecht.
Wat heb je nodig;
1 grote venkel of 2 kleinere
30 gram roomboter
100ml kookroom
geraspte mozzarella
zwarte peper.
ovenschaal
Oven voorverwarmen op 200 graden
Venkel schoonmaken; snijd de groene staken eraf .
Snijd hem daarna doormidden en haal de harde kern van onderen eruit.
Snijd hem daarna in dunne plakken.
Schik de plakken op de bodem van de ovenschaal.
schud kook room erover.
Snijd de roomboter in klontjes en verdeel over de venkel.
Zwarte peper erover.
Mozzarellakaas erover strooien de schaal kan voor een half uur de oven in.
En dan lekker eten , want het is heerlijk
Enjoy!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.