zondag 8 januari 2023

Italiaanse wildragout

 

                       Italiaanse wildragout

Wildragout is meestal een mengeling tussen wildzwijn ,ree en haas.
Je kunt dit gerecht ook maken van alleen everzwijn .
Maar ik heb een gemengd pakket gekocht en ga er een Italiaanse ragout van maken
Krachtig mager vlees is het.
Ik eet het dit keer niet met pasta maar met knolselderijpuree.

Wat hebben we nodig;

1 pond poeletvan gemengd wild vlees
1 grote ui
3 stengels bleekselderij
1 dikke winterwortel
1 grote teen knoflook
handje cherrytomaten
klein blikje tomatenpuree
1 glas rode wijn
klein glas port (niet noodzakelijk , wel lekker)
1 lepel gedroogde oregano
verse oregano en basilicum.
zwarte peper
paprikapoeder
laurierblad
half glas bouillon
50ml olijfolie
30gram roomboter
1 lepel bloem

Pan die in de oven kan met deksel, of alufolie
Geen oven zachtjes op vuur laten sudderen


Oven voorverwarmen op 160 graden.
Roomboter met olijfolie in de pan laten smelten.
Vlees kruiden met veel zwarte peper en paprikapoeder,  strooi de bloem erover
En bak het  vlees aan alle kanten bruin.
Vlees uit de pan  en zet aan de kant.
ui met knoflook in botermengsel aanbakken..
Alle groente kan erbij met de gedroogde oregano.
Tomatenpuree erbij en goed omscheppen.
wijn en port erbij.
Laat het aan de kook komen ook de  bouillon ,anders heet water met een halve zoutarme  groentebouillontablet erbij.
Laurierblad erbij en nog wat zwarte peper.
Vlees toevoegen 
Als alles pruttelt  deksel op de pan en zet hem voor ongeveer anderhalf uur in de oven.
Na anderhalf uur pan eruit.
Deksel eraf en nakijken of er genoeg vocht inzit anders wat vocht erbij bouillon of wijn.
Ook even het vlees controleren of het gaar is.
En plaats hem nog een half uur terug zonder deksel.

Voor het serveren de verse basilicum en oregano erover strooien en dan lekker eten.
Succes en enjoy.






En zo komt hij dan uit de oven, krijg je toch spontaan trek in. Alle smaken zijn ingetrokken...Verse kruiden komen uit eigen tuin. Ik heb Italiaanse baslicum  de blaadjes zijn kleiner.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.