donderdag 5 januari 2023

Libanees gekruide kip met aardappels

 

Libanees gekruide kip met aardappels

De keuken uit het midden oosten staat bekend om geurige kruiden die veel gebruikt  worden ,Omdat het kruidig is mis je het zout niet zeker de mensen die net beginnen met een zoutarm dieet.

Kip met aardappeltjes in èèn schaal is altijd lekker ..dan denk ik aan de markten in Frankrijk waar de kippen worden gegrild en daaronder liggen de aardappels die mee roosteren en ondertussen druipt het vet van de kippen erop..

Het ruik zo lekker, en dan loop je al te watertanden. 

Met de aardappeltjes in deze schaal komt het ook goed met het kippenvet.

Ik ga de kip lekker marineren .

Wat hebben we nodig voor 2 personen;

2 kippenbouten
2 tenen knoflook
1 Spaanse peper of jalopena peper
1 lepel citroensap
1 a 2 theelepels Baharat (kruidenmix)
theelepel komijnpoeder
witte peper
lepel peterselie
gerookte paprikapoeder
olijfolie

Knoflook peper en peterselie klein snijden .
kruiden erbij op de gerookte paprikapoeder na.
Citroensap en olijfolie erbij en goed mengen.
Snijd het vel van de kip wat in en met een vinger een beetje opentrekken
daar kan ook wat marinade in .
Bedek de kip met de marinade en zet een paar uur weg in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 200graden.
Maak aardappels schoon zoveel je denkt nodig te hebben en snijd ze in grove stukken.
Kip in een ovenschaal en de aardappels eromheen , wat peper over de aardappels strooien en .
Het eerste half uur aluminiumfolie over de ovenschaal.
2e half uur aluminiumfolie eraf en strooi gerookte paprikapoeder  over aardappels en kip, voor het mooie kleurtje.

Aardappels zijn gaar de kip is gaar we gaan lekker eten , strooi er nog wat peterselie over.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.