vrijdag 6 januari 2023

Geroosterde pompoen met yoghurtdressing en pesto

Geroosterde pompoen met yoghurtdressing en pesto

 Pompoen hoef je niet alleen  in de herfst te eten , het is altijd lekker die zoete groente , die helemaal tot zijn recht komt als het geroosterd word in de oven.

Voor 2 personen  is het altijd net wat teveel om te eten , ik maak van de helft een pompoensoep voor de lunch. 

pompoensoep

Het gedeelte wat de soep ingaat schil ik niet , de andere helft schil ik wel.

Pompoen natuurlijk  eerst door midden snijden de zaden en de draden eruit snijden of trekken..

Ik maak er een sausje bij  op yoghurt basis.

Wat hebben we nodig;

1pompoen ;fles of hokkaido pompoen.
2 rode uien
peper
knoflookpoeder
olijfolie

Voor de dressing

3 lepels volle Griekse yoghurt'
1 lepel tahin
klein lepeltje harissa
theelepel maple (esdoorn) siroop
teen geraspte knoflook
lepel citroensap
peterselie


1 lepel  Pesto


Schoongemaakte pompoenstukken op de ovenschaal leggen waar bakpapier op ligt
Rode uien in ringen snijden  en erbij leggen op de ovenschaal
Kruiden met peper en knoflookpoeder
sprenkel wat olijfolie erover
25 minuten in de voorverwarmde oven 200 graden

Ondertussen de yoghurtdressing maken op de peterselie na, alles bij elkaar mengen 
Is de saus te dik , dat kan door de tahin ,doe er een lepel water aan toevoegen en roer het goed door.

Laat de pompoen  wat afkoelen rangschik op een schaal en  schenk de  yoghurtdressing er over .
Wat druppels van de zelfgemaakte pesto erover.
En maak het af met peterselie.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.