Geroosterde pompoen met yoghurtdressing en pesto
Pompoen hoef je niet alleen in de herfst te eten , het is altijd lekker die zoete groente , die helemaal tot zijn recht komt als het geroosterd word in de oven.Voor 2 personen is het altijd net wat teveel om te eten , ik maak van de helft een pompoensoep voor de lunch.
Het gedeelte wat de soep ingaat schil ik niet , de andere helft schil ik wel.
Pompoen natuurlijk eerst door midden snijden de zaden en de draden eruit snijden of trekken..
Ik maak er een sausje bij op yoghurt basis.
Wat hebben we nodig;
1pompoen ;fles of hokkaido pompoen.
2 rode uien
peper
knoflookpoeder
olijfolie
Voor de dressing
3 lepels volle Griekse yoghurt'
1 lepel tahin
klein lepeltje harissa
theelepel maple (esdoorn) siroop
teen geraspte knoflook
lepel citroensap
peterselie
1 lepel Pesto
Schoongemaakte pompoenstukken op de ovenschaal leggen waar bakpapier op ligt
Rode uien in ringen snijden en erbij leggen op de ovenschaal
Kruiden met peper en knoflookpoeder
sprenkel wat olijfolie erover
25 minuten in de voorverwarmde oven 200 graden
Ondertussen de yoghurtdressing maken op de peterselie na, alles bij elkaar mengen
Is de saus te dik , dat kan door de tahin ,doe er een lepel water aan toevoegen en roer het goed door.
Laat de pompoen wat afkoelen rangschik op een schaal en schenk de yoghurtdressing er over .
Wat druppels van de zelfgemaakte pesto erover.
En maak het af met peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.