Knolselderijpuree
Als je 1 keer knolselderijpuree heb gegeten kies je daar bijna altijd voor ,Het is ontzettend lekker, veel smaak meer als aardappelpuree.
Wat hebben we nodig ;
1 knolselderij
30gram roomboter
tym
zwarte peper
bouillon (van zoutarme 1 groentebouillontablet)
1 ui
1 flinke teen knoflook
eventueel room
eventueel wat rucola
De knolselderij helemaal schillen en in blokjes snijden.
ui en knoflook klein snijden.
Roomboter in de pan laten smelten en ui en knoflook aanfruiten.
knolselderijblokjes erbij en omscheppen door de boter.
bouillon erbij tot alles net niet onder staat.
thym,zwarte peper erbij en deksel op de pan laat het een kwartier koken
Deksel eraf en vocht laten inkoken
Als de knolselderij gaar en zacht is pureren met de stamper, daarna doe ik het nog even na met de staafmixer. Misschien wat roomboter erdoor,is het te droog een beetje room
Wat rucola er door heen roeren.
En lekker gaan eten
Of zonder rucola.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.