donderdag 9 februari 2023

Shaksuka

                                    Shaksuka


Dit is zo lekker als lunch ,in N-Afrika word het ook als ontbijt gegeten , maar dan heb ik er nog geen zin in.
Het word veel in het Midden Oosten gegeten en daar komt dit recept ook vandaan.

Ik maak het als lunch voor 1 persoon, als je het voor 2 personen maakt doe er nog een gele paprika bij ,alles moet dan verdubbeld worden.
Ik vind het ook lekker op de camping doe ik er nog een blik bruine bonen bij en dan als avondeten.
Maar nu de shaksuka als lunch ,gezond en goed vullend.



Wat hebben we nodig voor 1 persoon;

1 sjalot
1 grote teen knoflook
1 Spaanse peper
1 rode puntpaprika
6 snacktomaten
2 eieren
1 eetlepel tomatenpuree (Delmonte)
half kopje water
paar lepels verse peterselie
1lente ui
1 theelepel gerookte paprikapoeder
halve theelepel komijnpoeder
naar smaak zwarte peper
halve theelepel  pulbiber (vlokken gedroogde rode peper)
olijfolie om te bakken
eventueel een handje champignons


Groenten allemaal snijden in reepjes van ongeveer 2 cm 
tomaten doormidden snijden

Olijfolie in de pan en fruit ui met kleingesneden Spaanse peper eventueel met zaadjes, bakken tot uien zacht zijn
Knoflook erbij en dan de paprika even doorscheppen.
Tomaatjes erbij en de tomatenpuree
Scep goed door water erbij en de kruiden ,laat het zachtjes door koken
tot paprika bijna gaar is
Maak 2 kuiltjes in je paprikagerecht ,doe er wat olijfolie opschenken en breek de eieren voorzichtig in deze kuiltjes
Wat peper en pul-biber erop en gesneden  lente ui en peterselie
Laat langzaam garen tot eieren gaar zijn.
Dan opscheppen en lekker eten
Eet smakelijkšŸ˜‹









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.