Ajam ketjap
Lekker Indonesisch kipgerecht , je kunt er kipdijfilet voor nemen ,ook drumsticks
zijn hier zeer geschikt voor.
Je kunt het zo pittig maken als je wilt ik houd het een beetje mild
Ook belangrijk; laat de kip een paar uur in de marinade liggen.
Wat heb je nodig
250 a 300 gram kipdijfilet
1 Spaanse peper
3 tenen knoflook
1 ui
5 lepels zoutarme ketjap
2lepels citroensap (zoutarme ketjap is erg zoet)
halve theelepel laos
halve theelepel ketoembar
zwarte peper
zonnebloemolie
Kipdijfilet in grove stukken snijden degroente heel fijn snijden op de zonnebloemolie alles bij elkaar en laat de kip een paar uur marineren
Zonnebloemolie in de pan , vlees bakken met de marinade , het kookt in
en de kip is mals en gaar na 20 minuten
lekker met wat pindasaus en rijst met groente
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.