Sambal goreng boontjes
Dit is wel zo`n beetje het bekende groente gerecht wat je veel tegen komt uit de Indonesische keuken.
Ook zoutarm kun je dit goed klaar maken ik zondig wel door er een heel klein stukje trassi door heen te doen, alleen al vanwege de geur die hoort er echt in
Maar daar laat ik iedereen vrij in. wat schraapsels nam ik ervan..mmm heerlijk.
Groentegerecht is een bijgerecht voor bij rijst of een hele Indonesische maaltijd
Wat heb je nodig
250 gram sperzieboontjes
1 tomaat
1 halve rode paprika
1 ui
1 Spaanse peper
3 tenen knoflook
1 theelepel laos
wat trassischaafsel van een blokje
stukje verse gember
100 ml kokosmelk
150 ml water
zonnebloemolie
Alle groente schoonmaken en snijden
zonnebloemolie in een pan
Ui met Spaanse peper en knoflook zachtjes aanbakken
Tomaat in vieren snijden en erbij doe even meebakken en dan kunnen
de boontjes erbij ,laat ook even meebakken.
Water erbij en laat de boontjes er 10 minuten in koken
beetje in laten koken en de kokosmelk erbij en paprika , laat nog
5 minuten koken op hoog vuur ,let op dat he niet droog komt te staan.
Lekker met rijst en ajam ketjap
Eet smakelijkš
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.