zondag 18 december 2022

Beenham met honing-mosterd-marinade

 

                   Beenham met honing-mosterd


Soms eet ik varkensvlees , een mooi beenhammetje uit de oven die lekker gemarineerd is en een knapperig korstje heeft ..Dat gaat er wel in.
Nee het is niet veel werk , de oven doet het meeste werk ,je moet het alleen even 
regelmatig  bestrijken met de marinade.

Ik snijd in het hammetje wat in vierkantjes aan de bovenkant zodat de marinade er lekker doorheen kan gaan lopen.


Wat heb je nodig;

Beenhammetje van 500gram

teen knoflook

2 lepels honing

2 lepels zoutarme mosterd

zwarte peper

thym vers of gedroogd

Provincaalse kruiden 1 theelepel


olijfolie



Doe in een schaaltje de marinade maken , snijd de knoflook heel fijnen meng alles goed met de mosterd en honing thym  ,provincaalse kruidenen zwarte peper

Oven voorverwarmen op 180 graden

Ik bak het hammetje even aan in de koekenpan met olijfolie


Dan in de ovenschaal en bestrijk het vlees met de marinade.


Plaats de schaal in de voorverwarmde oven , tel op ongeveer een uur tot het vlees gaar is .
Om het kwartier opnieuw even het vlees met de marinade insmeren.

Vlees is gaar en kan uit de oven , wikkel  het voor 10 minuten in aluminiumfolie
De vleessappen blijven in het vlees bewaard.
Snijd het met een scherp mes in dunne plakken.

Het is ook lekker als kerstmaaltijd met Pommes Duchesse of aardappelkroketjes
Groente erbij en je heb een heerlijke maaltijd die niet te bewerkelijk is.

Eet smakelijkšŸ˜‹








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.