Beenham met honing-mosterd
Soms eet ik varkensvlees , een mooi beenhammetje uit de oven die lekker gemarineerd is en een knapperig korstje heeft ..Dat gaat er wel in.
Nee het is niet veel werk , de oven doet het meeste werk ,je moet het alleen even
regelmatig bestrijken met de marinade.
Ik snijd in het hammetje wat in vierkantjes aan de bovenkant zodat de marinade er lekker doorheen kan gaan lopen.
Beenhammetje van 500gram
teen knoflook
2 lepels honing
2 lepels zoutarme mosterd
zwarte peper
thym vers of gedroogd
Provincaalse kruiden 1 theelepel
olijfolie
Doe in een schaaltje de marinade maken , snijd de knoflook heel fijnen meng alles goed met de mosterd en honing thym ,provincaalse kruidenen zwarte peper
Oven voorverwarmen op 180 graden
Ik bak het hammetje even aan in de koekenpan met olijfolie
Dan in de ovenschaal en bestrijk het vlees met de marinade.
Om het kwartier opnieuw even het vlees met de marinade insmeren.
Vlees is gaar en kan uit de oven , wikkel het voor 10 minuten in aluminiumfolie
De vleessappen blijven in het vlees bewaard.
Snijd het met een scherp mes in dunne plakken.
Het is ook lekker als kerstmaaltijd met Pommes Duchesse of aardappelkroketjes
Groente erbij en je heb een heerlijke maaltijd die niet te bewerkelijk is.
Eet smakelijkš
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.