Witlofschotel met champignon-ricotta-roomsaus
En beenham ..maar dan word de aankondiging te groot.
Het is beenham die ik over heb van de dag ervoor.
Kan natuurlijk ook met ander vlees wat je over hebt
Alles bij elkaar in 1 ovenschaal is altijd lekker.
Ook met romige aardappelpuree.
Voor 2 personen;
1 pond witlof
100gram champignons
aardappels ik neem 4 kleine aardappels
100 gram roomboter
150 ml kookroom
1 grote lepel ricotta
Geraspte kaas
zwarte peper
kerriepoeder
knoflookpoeder
gedroogde peterselie
Ik kook de witlof ruim van tevoren zodat het lang kan uit lekken.Anders krijg je zo`n waterige ovenschotel.Er loopt zoveel vocht uit.Aardappels schillen en gaar koken .
Champignons schoonmaken in plakken snijden en bakken in 50gram roomboter op middelmatig vuur.
Zijn de champignons bijna gaar de ricotta (zachte romige kaas met weinig zout) erbij en kookroom, peper erbij naar smaak gedroogde peterselie en knoflookpoeder.
Kruid de uitgelekte witlof met peper en kerriepoeder.
Van de aardappels een romige puree maken van aardappels 30 gram roomboter scheut kookroom zoveel als je denkt nodig te hebben om er een zacht puree van te maken.Ik doe er nog zwarte peper doorheen.
Oven voorverwarmen 200graden.
Ovenschaal ga even met roomboter erdoorheen om hem in te vetten.
Leg het vlees op de bodem van de ovenschaal.
Daar bovenop komt de witlof.
Daarboven komt de aardappelpuree en erbovenop de geraspte kaas
De schaal gaat nu voor 30 minuten de oven in .
De schaal kan eruit , je ziet het pruttelen langs de kanten ..
We gaan eten en het is heerlijk ....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.