zaterdag 17 december 2022

Kerstkrans

                           ðŸŽ„Kerstkrans🎄


Het is een week voor kerstmis , en omdat er dan al zoveel gegeten en gesnoept word heb ik de kerstkrans een weekje eerder gemaakt.
Dan kunnen we er lekker van genieten.
Want lekker is hij en er zit veel spijs in.
Het is de eerste keer dat ik hem zelf maak weet ik voor de volgende keer wat verbeterpuntjes.
In ieder geval ga ik dan het spijs zelf maken..ik had nu teveel over van het Sinterklaasgebak.


We gaan hem maken !!
Je kunt plakjes bladerdeeg nemen uit de diepvries of je koopt vers bladerdeeg uit de koeling van de supermarkt.
Reken voor diepvriesbladerdeeg minimaal 6plakken.
Ik heb verse gekocht ..scheelt het werk van aan elkaar plakken 😄
Ook deze een half uur voor gebruik uit de koelkast halen er zit al bakpapier aan vast, ook zo makkelijk.
Als je houd van geconfijte vruchtjes (bigareaus) Kun je deze ook op de krans leggen als versiering..Ik vind ze zelf niet zo lekker,  te chemisch.

Benodigdheden;

1rol vers bladerdeeg
2 eieren
300gram spijs
abrikozenjam
amandelschilvers


Verwarm de oven op 200 graden (combi-oven)
Klop een ei, doe de spijs in een kom en klop spijs en ei tot een mooie
massa die je goed kunt bewerken .
Ik doe het eerst met de vork en dan nog even na met de staafmixer.

Klop nu ei nr 2 los.
Bladerdeeg met papier op de bakplaat.
Rol het spijs wat uit tot een mooie rol en leg het op het bladerdeeg.
Rol het bladerdeeg losjes om het spijs.
Maak daarna een 0 van het bladerdeeg ,met wat water aan je vingers de uiteinden aan elkaar vastzetten.
Bestrijk het bladerdeeg met het ei doe maar 2 keer, gaat het mooi glanzen.

De bakplaat kan de voorverwarmde oven in .
Elke oven is anders na 20 minuten kon hij van mij er uit ..mooi bruin kleurtje precies goed.
Maar misschien moet hij bij jou wat langer ..houd het even in de gaten

Ik verwarm de jam even en met een kwast bestrijk ik de hele krans die net uit de oven is.
Strooi er de amandelschilvers over heen.
Laat het heel even afkoelen.

En je kunt het warm en koud eten ..

Laat je maar verwennen kop koffie erbij..even genieten.☕












 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.