Gebakken eieren met kruidige yoghurt op spinazie
Ik houd van de keuken uit het Midden Oosten, ik maak ook regelmatig recepten van Yotam Ottolenhi na of bewerk het .
Een paar kookboeken heb ik van hem.
En zodoende ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de Midden Oosterse keuken
Dit recept komt niet van hem , het recept komt uit de Turkse keuken,
en ik heb het bewerkt naar mijn eigen inzicht.
Dat je met yoghurt veel kunt doen dat weet ik, het geeft elke keer weer een verassend effect ook met spinazie en gebakken eieren.
Je kunt het als ontbijt eten of als lunch..
Wat heb je nodig voor 1 peroon;
150 gram spinazie
halve stang prei in ringen
1 teen knoflook
olijfolie
2 eieren
peper paprikapoeder
gerookte paprikapoeder
olijfolie
mix voor de yoghurt
100gram Griekse yoghurt
lepel dille
2 lepels peterselie
zwarte peper
Pul biber (chilivlokken)
Overige;
2 rondjes geitenkaas
theelepel nigella zaadjes (smaakt naar komijn, en komt uit India)
pul biber
zoete tomaatjes
Meng de Griekse yoghurt met de kruiden
Olijfolie in de pan en bak de prei als prei bijna klaar is de knoflook erbij en de spinazie peper er over strooien
In een andere koekenpan de eieren bakken in olijfolie met de kruiden .
Op je bord spinazie met prei .
Daar bovenop de kruidige yoghurt.
Dan de eieren , kruimel de geitenkaas erover.
schud wat pul biber erover en de nigella zaadjes.
Tomaatjes erbij.
Wat een lekkere lunch ..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.