donderdag 15 december 2022

Pittige boerenkoolstampot


                     Pittige Boerenkoolstampot


Gewone boerenkoolstampot zit weinig smaak aan ..die geef je normaal ook pit met een lik mosterd of een schep piccalilly.
Ik ben niet zo`n liefhebber van varkensvlees ,we gaan het eens anders doen.

Het is een echte vriesdag gelukkig wel met veel zon en dan  smaakt het het lekkerst.

Ik maak hem vandaag met goed gekruide kipdijfilet , Spaanse Peper, ui en puntpaprika .

Puree van knolselderij en aardappel.

Veel groente veel vitaminen , weinig koolhydraten veel vezels ..supergroente die zeker in de winter erg gezond is.

voor 2 personen ;

250 a 300 gram vers gesneden boerenkool
halve knolselderij
1 aardappel
250 gramkipdijfilet
1 rode puntpaprika
1 ui
1 Spaanse peper
halve zoutarme kipbouillontablet
zwarte peper
olijfolie
 
1 lepel crème frache 
50 gram roomboter
kookroom

Kruiden voor kipdijfilet
halve eetlepel Vadouvan (Jonnie Boer zonder zout)
gerookte paprikapoeder
zwarte peper
pul biber naar smaak


Kipdijfilet in blokjes snijden en kruiden met alle kruiden die er staan voor kruiden voor kipdijfilet.
Zet het een paar uur weg in de koelkast .

Boerenkool in een pan met een derde water aan de kook laten komen en 25 minuten koken
knolselderij en aardappel schoonmaken en in blokjes snijden
Laat de boter smelten en bak de knolselderij met de aardappel even aan 
Water erbij tot het aardappel en knolselderij half onder water staat , bouillonblokje  erbij en zwarte peper.

Kipfilet goed bruin bakken in de olijfolie , ui schoonmaken en snipperen 
Peper van pitjes ontdoen en alles kan bij de kipdijfilet
Paprika schoonmaken en in stukken snijden en mag ook erbij laat het mooi bruin garen allemaal.

Laat het op het laatst de aardappel met knolselderij het vocht wat inkoken als alles gaar is
Crème frache erbij en zo nodig nog wat kookroom als je alles door elkaar aan het stampen ben.

Boerenkool uit laten lekken in vergiet en door de puree omscheppen
Kipgroente er daarna doorheen scheppen 
Het is echt lekker en je kunt er altijd nog een lepel piccalilly  bij nemen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.