woensdag 14 december 2022

Gyros van kipdijfilet


 We hebben het vast wel eens gegeten bij een Grieks restaurant, heerlijke gyros

met tzatziki.

Ik ga het bakken in de airfryer. Een uitvinding dat apparaat .

Ik maak zelf het kruidenmengsel zonder zout.

Maak er wat Griekse gerechten omheen ..drink vooraf een ouzo en je hoeft niet meer naar het restaurant om lekker Grieks te eten


Gyroskruiden zelf maken

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel gerookte paprikapoeder

1 theelepel thym (gedroogd)

1 theelepel komijnpoeder

halve theelepel kaneel

halve theelepel korianderpoeder

halve theelepel chilipoeder

halve theelepel zwarte peper

halve theelepel  uienpoeder


Dit meng je met;

1 eetlepel honing

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel olijfolie


Dit mengen we met de kipdijfilet ik heb ongeveer 3 ons kipdijfilet

Zorg dat alles goed in de marinade zit en plaats de schaal een paar uur in de koelkast.

De kruiden zijn goed ingetrokken , de kipdijfiet leg in het mandje van de airfryer


200 graden 10 minuten.

Ondertussen een ui schoonmaken en in grove stukken snijden.

Na 10 minuten bak je de ui met de gyros nog 10 minuten op 200 graden.

Het vlees is heerlijk mals en gekruid ,en de uien zacht.

Ondertussen heb je de rest van het eten klaar .

Wij aten het met rode Griekse Krithraki , tzatziki en een linzensalade.

Maar ook lekker met een broodje  .











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.