We hebben het vast wel eens gegeten bij een Grieks restaurant, heerlijke gyros
met tzatziki.
Ik ga het bakken in de airfryer. Een uitvinding dat apparaat .
Ik maak zelf het kruidenmengsel zonder zout.
Maak er wat Griekse gerechten omheen ..drink vooraf een ouzo en je hoeft niet meer naar het restaurant om lekker Grieks te eten
Gyroskruiden zelf maken
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel thym (gedroogd)
1 theelepel komijnpoeder
halve theelepel kaneel
halve theelepel korianderpoeder
halve theelepel chilipoeder
halve theelepel zwarte peper
halve theelepel uienpoeder
Dit meng je met;
1 eetlepel honing
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
Dit mengen we met de kipdijfilet ik heb ongeveer 3 ons kipdijfilet
Zorg dat alles goed in de marinade zit en plaats de schaal een paar uur in de koelkast.
De kruiden zijn goed ingetrokken , de kipdijfiet leg in het mandje van de airfryer
200 graden 10 minuten.
Ondertussen een ui schoonmaken en in grove stukken snijden.
Na 10 minuten bak je de ui met de gyros nog 10 minuten op 200 graden.
Het vlees is heerlijk mals en gekruid ,en de uien zacht.
Ondertussen heb je de rest van het eten klaar .
Wij aten het met rode Griekse Krithraki , tzatziki en een linzensalade.
Maar ook lekker met een broodje .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.