Rood uientaartje met geitenkaas
Weer eens wat anders dacht ik zo..
Het is dan wel winter maar het lijkt wel herfst met harde wind
Dan krijg je wel zin in wat warm en hartigs.
Ik at het als lunch , en aan eentje heb je meer als genoeg.
Lekker zoet door de rode uien en honing .
hartig door de geitenkaas en chilivlokken.
Voor 3 vormpjes heb je nodig;
Ga uit van 1 rode ui p.p.
3 plakken bladerdeeg
3 rode uien
1 teen knoflook uitgeperst
100 a 150 gr. zachte geitenkaas
1 lepel honing
2 lepels balsamicoazijn
paar walnoten
chilivlokken naar smaak
zwarte peper
olijfolie om vormpjes in te vetten
30 gram roomboter om te bakken
verse thym
theelepel Provincaalse kruiden.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Uien schoonmaken en in dunne ringen snijden.
Roomboter in de koekenpan laat smelten en bak de uien aan
teen knoflook er boven uitpersen.
halve lepel honing erover en laat de uien karamaliseren.
balsamicoazijn erbij en peper en chilivlokken en thym.
Laat de uien zacht worden en vocht verdampen.
Ondertussen de oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakjes invetten met olijfolie.
ontdooide bladerdeeg erin en prik met de vork gaatjes in de bodem.
Verdeel de rode uien over de bakjes.
brokkel geitenkaas erboven .
Verdeel de laatste honing over de kaas.
schud er wat Provincale kruiden over en wat walnoten ..Breek ze wel van tevoren.
Ik mis voor zulke gerechten wel de zachte geiten of schapenkaasje uit Frankrijk die zo lekker smelten.
De uientaartjes gaan voor 25 minuten de voorverwarmde oven in.
Laat ze wat afkoelen voor je gaat eten.
En daarna lekker smullen ervan.
Ik heb er nog eentje voor morgen..heerlijk.
Dan wat hartigs tussen de oliebollen door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.