Kippensoep
Daar zit je dan met je verkouden hoofd te snotteren te niezen, tranende ogen
Nergens heb je zin in.
De diepvries word nageplozen ..er zijn nog 2 kippenbouten.
In de groentelade ligt genoeg groente om soep te maken.
Want voor een verkoudheid of een griep is de beste medicijn zelfgemaakte kippensoep.
Ook op nieuwjaarsdag.
Voor 5 grote kommen soep
2 grote kippenbouten
2 stangen prei
2 winterwortels
3 stengels bleekselderij
1ui
1 a 2 tenen knoflook
1 puntpaprika
peterselie
lenteui
1 a 2 stukjes foelie
zwarte peper
1 zoutarme bouillontablet
vermicelli =1 stangetje krulvermicelli
Olijfolie
Alle groente schoonmaken en snijden
ui fijn snipperen en met knoflook een paar minuten aanfruiten in de olijfolie
Kippenpoten in de pan en anderhalve liter kokend water erop
alle groenten erbij peper en bouillontablet.
Is het zomer dan heb ik volop lavas in de tuin ,maar na de vorstperiode is alles weg.
Bleekselderij is ook een goede smaakmaker doe ik altijd in soep.
Laat het een klein uurtje zachtjes koken tot kip gaar is .Het vlees moet bijna van het bot vallen.
Haal de poten uit de soep en doe de vermicelli brekend boven de pan in de soep
Als de poten wat zijn afgekoeld vel eraf , dit gooi ik weg en pluk het vlees van de botten
Vlees kan ook weer terug de pan in.
Lente ui en peterselie erop en lekker eten met stokbrood en kruiden boter
Of net als mij...Ik had hier genoeg aan voor vandaag, andere keer eet ik er misschien weer wat bij.
2 kommen aten we elk, en voor morgen staat er nog een kom.
Lekker , o zo lekker dit doet goed
Ook al heb je niks of nergens last van ,is het natuurlijk lekker een soepje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.