dinsdag 27 december 2022

Tarkari (Nepalese groente curry)

 

              Tarkari ;Nepalese groente curry


Een kruidige groente curry die is zo kruidig, je mist het zout niet .
Echt een gerecht voor als je nog niet lang zoutarm koken moet.
Gezond ook met al die groente en aardappelen die ook zo`kruidig smaken
Het is vegetarisch , maar je kunt er altijd een kip korma bij eten met rijst
Of met naan een Indiaas brood.
Nepal ligt ten noorden van India.
In het noorden van India word naan gegeten en gebakken.
3 soorten groente heb je nodig om tarkari te maken..
Die hebben we meestal wel in de koelkast liggen 


Voor 2 tot 3 personen

1 ui
1 teen knoflook
1 rode of groene peper
stukje gember van 2 cm.

2 a 3 aardappelen
4 winterwortels
200 gram spercieboontjes 
2 tomaten (of blik tomaten)

2 theelepels garam massala
halve theelepel kurkuma
halve theelepel komijnzaad
theelepel korianderzaad
chilipoeder als pepertje niet gewenste scherpte heeft

Bouillon van zoutarme groente bouillontablet

olijfolie of ghee 


Snijd ui knoflook  en pepertje en gember en bak zacht in olijfolie of ghee

Snijd alle groente en aardappels in blokken, boontjes snijd je door midden.

Doe alle  kruiden in de pan met ui en knoflook en bak zachtjes even mee.
De groente in de pan en schep door tot kruiden goed mengen met de groente
tomaten in vieren gesneden erbij 
Goed doorroeren
Bouillon erbij tot alles net onder staat , laat goed doorkoken  en deksel op de pan
Zet het uur zacht en kook de groente in 20 minuten gaar
Blijft er teveel vocht, kook het droog zover je wil op hoog vuur met deksel van de pan.
Je kruidige  groente is nu klaar  lekker met rijst of naan ..met of zonder vlees 
Kip korma maakte ik er bij.
Eet smakelijk .😋

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.