donderdag 22 december 2022

Yoghurtdip met Libanese kruiden

 

            Yoghurtdip met Libanese kruiden

Zo`n yoghurtdip is een gezonde dip die je bij veel gerechten kunt eten.
 
Ik maak hem van Griekse yoghurt. 
Wil je een labne dan moet je de Griekse yoghurt 4 uur uit laten lekken in een theedoek..
Dan word het een nog dikkere massa.
Wij vinden persoonlijk  de Griekse yoghurt dik genoeg ervoor.
Je kunt met een plak komkommer uit de schaal hapjes nemen KHB.
 Met een stuk stokbrood of flat bread dippen er in ook erg lekker.
Het is een heerlijk bijgerecht.

Lekker  om er geroosterde tomaatjes op te leggen die nog warm zijn of een lepel over de gevulde aubergine . 

Je staat versteld hoe het een gerecht verfijnd met deze smaak.

Je kunt het kruiden met wat jij lekker vind.
De meeste kruiden koop ik in de Turkse supermarkt.


Wat heb ik in deze dip zitten


200ml Griekse yoghurt
zeste van 1 citroen
halve theelepel sumak (rood besje wat in poedervorm sumak te koop is  wat een kruidige citroengeur geeft aan je gerecht) 
theelepel za-atar   kruidenmengsel uit het Midden Oosten.
wat munt
peterselie
granaatappelpitjes
olijfolie


Doe de yoghurt in een kom en strooi de kruiden erboven op
Sprenkel daar de olijfolie over.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.