Yoghurtdip met Libanese kruiden
Zo`n yoghurtdip is een gezonde dip die je bij veel gerechten kunt eten.
Ik maak hem van Griekse yoghurt.
Wil je een labne dan moet je de Griekse yoghurt 4 uur uit laten lekken in een theedoek..
Dan word het een nog dikkere massa.
Wij vinden persoonlijk de Griekse yoghurt dik genoeg ervoor.
Je kunt met een plak komkommer uit de schaal hapjes nemen KHB.
Met een stuk stokbrood of flat bread dippen er in ook erg lekker.
Het is een heerlijk bijgerecht.
Lekker om er geroosterde tomaatjes op te leggen die nog warm zijn of een lepel over de gevulde aubergine .
Je staat versteld hoe het een gerecht verfijnd met deze smaak.
Je kunt het kruiden met wat jij lekker vind.
De meeste kruiden koop ik in de Turkse supermarkt.
Wat heb ik in deze dip zitten
200ml Griekse yoghurt
zeste van 1 citroen
halve theelepel sumak (rood besje wat in poedervorm sumak te koop is wat een kruidige citroengeur geeft aan je gerecht)
theelepel za-atar kruidenmengsel uit het Midden Oosten.
wat munt
peterselie
granaatappelpitjes
olijfolie
Doe de yoghurt in een kom en strooi de kruiden erboven op
Sprenkel daar de olijfolie over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.