zondag 15 januari 2023

Bloemkoolrijst zelf maken

 

                   Bloemkoolrijst zelf maken


Bloemkoolrijst zelf maken is niet moeilijk , je weet wat je gebruikt .
Je moet een goede hakselaar bij de staafmixer hebben ,of een  keukenmachine.
Stronken kun je erbij doen .Je kunt bijna de hele bloemkool gebruiken.

Tuurlijk kun je het kopen vers of diepvries , maar ik vind het vrij duur , is niet vers en wie weet gebruiken ze alleen de stronken.

Garen doen we de bloemkoolrijst in de oven.
Hij is geschikt voor een huzarensalade te maken of bloemkoolnassi of risotto.
Wat je maar wilt.

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bakpapier op de bakplaat.
Doe stukken roosjes en stronk in de machine maal niet te fijn.
En schud uit op de bakplaat ,maak niet te dikke laag.
Bakplaat in de oven 20 minuten.
Tussendoor even om scheppen  pas op voor de stoom die uit de oven komt.
Laat het niet bruin worden..Langs de randen word het vlug bruin ..dan ook ovenplaat uit de oven.
Na afloop ovenplaat uit de oven en laat afkoelen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.