zondag 15 januari 2023

Tonijnsalade van bloemkoolrijst


                 Tonijnsalade van bloemkoolrijst


Deze tonijnsalade is zo lekker dat zelfs mensen die geen bloemkool lusten (denk aan mijn man) Het met veel smaak eten ,beter gezegd ik mag blij zijn dat hij niet alles opeet.
Dus dat moet genoeg zeggen mocht je twijfelen, had ik ook hoor bloemkool heeft zo`n typische smaak...maar dat valt hier in het niet.
Het is zo`n recept die je vaak kunt maken  en je krijgt je portie groente  wel binnen .Ik zet tussen de haakjes de merken waar het minste zout in de producten zit.
Maak eerst de bloemkoolrijst;
 

Verder hebben we nodig voor 4 pers.

1 ui
2 tenen knoflook
1 groene paprika
1 tomaat vruchtvlees verwijderd
3 stengels lente ui
kleine Spaanse peper zonder zaadjes
5augurken (Kesbeke)
zilveruitjes(Kesbeke)
groot blik tonijn in zonnebloemolie
klein blikje tonijn in olie voor versiering
4 eieren
4 lepels Griekse yoghurt
4 lepels mayonaise (Zaanse mayonaise)
1 klein blikje tomatenpuree (Delmonte)
azijn naar smaak
3 lepels olijfolie 
2 lepels citroensap
1kleine lepel zoutarme mosterd  (Damhert)
1 lepel gedroogde oregano
flink wat zwarte peper
paprikapoeder




Maak alles in een grote kom dan de bloemkool rijst erbij Houd wat augurken en zilveruitjes over als versiering ei is ook versiering.

En naar smaak kun je altijd nog wat toevoegen .
De salade moet ook niet te droog zijn.
En  voor het eten maak je je bordje op zoals jij het wil.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.