zaterdag 14 januari 2023

Chimichurri


                               Chimichurri

Het is een woord wat bijna niet uit te spreken is .
Het komt oorspronkelijk uit Argentiniƫ.

Lekker sausje voor bij vlees en vis ook bij de BBQ is het erg lekker
Veel groene kruiden die je zo pittig kunt maken als je zelf wil met Spaanse peper
Blijft een paar dagen goed in een afgesloten potje in de koeling.
Je kunt het pureren , ik houd van een grovere versie,en snijd alles zo klein mogelijk.

Nodig voor potje chimichurri

sjalot 
2 tenen knoflook
 1 spaanse peper
 bosje peterselie
1 lepel gedroogde oregano
klein bosje verse oregano (niet te krijgen ..extra gedroogde oregano)
wat takjes verse thijm
zwarte peper
2 lepels rode wijnazijn
80 tot 100ml olijfolie ; alles moet net onder staan , schud olijfolie alles laatste toe.



Snijd alles heel klein, doe in een potje azijn er bij dan de olijfolie  goed door elkaar mengen
Wil je een pasta even pureren met staafmixer of keukenmachine.
Lekker op vlees en vis..Wij aten het op zalm.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.