Italiaanse groentesoep
Het is gewoon ijzig koud waterkoud, eigenlijk zou ik sla eten als lunch.
Echt geen zin in
Ik ga eens kijken wat er in de koelkast lig.
Genoeg om een lekker soepje te maken
Kook er nog eieren bij in de airfryer....dat gaat een lekker soepje worden.
Eieren koken in de airfryer.
Hardgekookt 12minuten 120 graden daarna gelijk de eieren in koud water laten schrikken.
Nodig voor 2 grote kommen soep
4 stengels bleekselderij
1 ui
3 tenen knoflook
2 paprika`s
150 gram zoete snacktomaten
1 klein blikje tomatenpuree Delmonte
1 zoutarme groente bouillontablet
zwarte peper
chilipeper
2 theelepels oregano gedroogd
bouillon
olijfolie
ei
handje spinazie
geraspte mozzarella
Staafmixer.
Op de spinazie na alle groente grof snijden.
Olijfolie in de pan eerst ui aanfruiten, daarna knoflook en bleekselderij erbij.
Laat het een paar minuten langzaam bakken
Paprika`s en tomaten erbij
Goed doorroeren , tomaten erbij en de tomatenpuree
Vocht toevoegen tot alles onder water staat bouillontablet erbij en alle kruiden
Laat aan de kook komen en 20 minuten doorkoken
Van het vuur af en pureren met de staafmixer.
Vind je het te dik nog wat vocht toevoegen
Zet de soep even op nog tot koken.
Doe verse spinazieblaadjes in de soepkom of bord ,zijn ze grof breek of snijd wat kleiner.
Spinazie slinkt gelijk als de hete soep erop komt.
Schep je kom vol soep
Eitje gesneden erop...dit is niet echt nodig ..ik vind het gewoon lekker en het vult goed.
Strooi nog wat zwarte peper erover
en een plukje geraspte mozzarella erover
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.