donderdag 26 januari 2023

Pasta Norma ,my way

 

                   Pasta Norma my way


Pasta Norma is officieel een vegetarisch pastagerecht uit Sicilië met gebakken aubergine
Officieel word de aubergine gebakken in olijfolie, 
Ik gril het in de oven dat is minder vet .En het gemak.
En ik maak de saus met rundergehakt.
Ik eet niet vaak pasta, en als ik het eet moet het genieten worden van een bordje  comfort food.
Omdat ik wil afvallen is het minder pasta met veel groente.
Is het nog supergezond ook.

Voor 2 personen

200gram pasta
250 gram rundergehakt
200 gram broccoli
1 ui 2 tenen knoflook
1 aubergine
2 tomaten 
kleine lepel oregano
theelepel paprikapoeder
flink knoflookpoeder
zwarte peper
chilipeper
mozzarella geraspte kaas
1 glas rode wijn 
1 groot blikje tomatenpuree ;Delmonte
1 pakje gezeefde tomaten 
halve zoutarme runderbouillontablet
Verse blaadjes basilicum


Ik begin met de aubergine;

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Op de bakplaat bakpapier leggen.
Doe in een schaal olijfolie en doe er flink peper in en knoflookpoeder.
Snijd onderkant en bovenkant van de aubergine af.
en snijd flinke blokken van de aubergine
Alles in de gekruide olijfolie, hussel het goed door.
en stort het op de bakplaat.

Zet de plaat 20 minuten in de oven  ,Aubergine is gaar en zacht.


Ui knoflook klein snijden 
Olijfolie in een ruime pan en fruit ui aan
Daarna het rundergehakt erbij ,bak die rul met zwarte peper en veel paprikapoeder
knoflook kan er bij.
Als het gehakt bruin is de stronkjes broccoli erbij 
Dan maken we het af met tomatenpuree gezeefde tomaten even goed mee laten bakken 
Wijn erbij en dan 2 dl vocht met bouillontablet.
En dan mag het een uurtje of heb je veel tijd 2 uurtjes laten garen 
De saus word dan steeds lekkerder  hoe langer hij opstaat.
Wel regelmatig kijken of hij niet te droog word anders wat vocht erbij..
Wel kokend water erbij..
De wijn heeft de smaak afgegeven en de alcohol is eruit.
De smaak van de saus is krachtig van het rundvlees wat lang gegaard is.

Saus klaar , aubergine klaar.
Pasta koken voor erbij.

Water in de pan laten koken ,pasta erbij en kijk op je verpakking voor hoe lang die moet koken.
Heb je nog wat water nodig voor de saus neem wat van dit water, een paar lepels
Dat bind de saus.
De aubergine kan nu in de saus ..laat er een paar aan de kant kun je bovenop je pasta strooien op je bord.
Pasta afgieten als het gaar is ,niet afspoelen gelijk in de pan met saus .
Voorzichtig door de saus met groente lepelen .
De saus blijft mooi aan de pasta zitten en het ruikt zo lekker.
We gaan lekker eten wat kaas erover ..heerlijk bordje comfortfood.
Eet smakelijk.😋🍝







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.