Weer een kruidig Indiaas gerecht , als je een zoutarm dieet heb zijn dit zulke lekkere gerechten die zo gekruid zijn dat je nooit zout mist.
Dit is een eenpansgerecht van kip met rijst, het is even werk het is niet simpel en en je moet er even bij blijven Ik heb wat extra foto`s erbij gedaan hoe ik werk.
En bij elk onderdeel weer de spullen wat je nodig heb.
Lees alles goed door en zet alles klaar wat je nodig heb.
Je moet er even de tijd voor nemen.
De kip word eerst gemarineerd en moet wel even intrekken , maak het minimaal een uur van te voren.
En neem kipdijfilet het is smakelijker en word niet droog maar blijft mals.
Marinade voor kip voor 2 personen;
300 gram kipdijfilet..
3 lepels Griekse yoghurt
1 eetlepel garam massala
theelepel kurkuma
1 eetlepel citroensap
1 geraspte teen knofllok
1 cm gemberwortel heel fijn gesneden
halve theelepel chilipeper
Meng alles door elkaar en doe er de kipdijfilet bij en omhul ze helemaal met de marinade.
Zet het voor een uur weg in de koelkast.
Kipfilet word er heel mals van.
Het word tijd om de kip te bakken we nemen er weer nieuwe kruiden voor.
Zonnebloemolie
1 laurierblad
6 kruidnagels
1 kaneelstokje
4 kardemoms
halve theelepel karwijzaad
foelie (poeder)
1 kleine ui
Doe alle kruiden in de zonnebloemolie en laat het een paar minuten bakken
Dan de de dun gesneden ui erbij laat even bakken tot ui kleur krijgt
Nu kan de kip erbij met marinade.
Even op hoog vuur bakken en dan vuur zacht deksel op de pan en laat de kip garen.
Ik doe wat saffraandraadjes in weinig warm water .
We zijn een fase verder en we gaan nog wat kruiden toevoegen.
Even proeven .
Handje verse munt.
extra chilipeper of pull biber toevoegen .
misschien nog een lepel yoghurt
1 theelepel garam massala.
Halve zoutarme kipbouillontablet kun je toevoegen ..maar hoeft niet.
Schep alles goed door.
Neem Basmatirijst ik neem 1 kop voor 2 personen
De rijst komt boven op het vlees..
De saffraandraadjes met het water erover en .
Water op de rijst alles moet onder staan tot pinkkootjes hoogte ..zo heb ik het geleerd laat koken en doe de deksel op de pan en laat zachtjes garen.
Regelmatig kijken of het niet droog staat, anders kokend water toevoegen,
Rijs is gaar laat het dan nog even staan met de deksel op de pan.
Leg er citroen bij en wat verse munt ..Een kneep uit de citroen geeft nog eens extra smaak.
Eet smakelijk en enjoy😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.