vrijdag 27 januari 2023

Kip en groente uit de wok


                    Kip en groente uit de wok

Rondje door de koelkast ,wat ik kan gaan wokken .

Je kan zo weer van veel restjes afkomen zonder wat weg te gooien.

Lekker een smakelijk gerecht met gemarineerde kipdijfilet en veel groente.
Gezond is wokken ,de vitaminen blijven in het gerecht en worden niet met het kookwater weggegooid.
Ik geef een voorbeeld , maar je kunt ook andere groenten gebruiken die je in huis 
heb en wat je lekker vind.
Ik was nog bijna vergeten om foto`s te maken.Een paar heb ik er.
Niet van mijn bordje, gewoon vergeten...maar reken maar dat het heel lekker was.

Wat heb ik gebruikt;

3 ons kipdijfilet
1 ui
3 tenen knoflook 
Spaanse peper
3 eetlepels zoutarme ketjap
1 lepel citroensap
1/2 halve  theelepel komijnpoeder
halve theelepel zwarte peper
korianderzaad
1 lepel gembersiroop
sesamolie

Groente

1 stengel bleekselderij
1 paprika
1 stang prei
1 winterwortel
150 gram champignons
200gram broccoli
Halve courgette 
Spaanse peper
halve zoutarme kipbouillontablet
zwarte peper
halve theelepel korianderzaad
halve theelepel komijnzaad
I/2 theelepel gemberpoeder
2 lepels water
sesamolie
zonnebloemolie
sesamzaadjes
lenteui



Snijd alle groente in reepjes of blokjes


Snijd de kipdijfilet in blokjes en marineer ze met alle kruiden die er onder staan en zet het een paar uur in de koelkast.


Doe zonnebloemolie in de wok en begin met de groente te wokken die het langste tijd nodig heeft om te garen op hoog vuur
Ik begin met de bleekselderij paprika en wortel te wokken doe dat een paar minuten.
De courgette en prei gaat erbij.
Champignons in plakjes snijden en erbij .
Op het laatst de broccoliroosjes erbij.
Paar lepels water met halve zoutarme bouillontablet..even goed omroeren en de kruiden erbij.
Meer doen we er niet bij ,het krijgt straks veel smaak van de kip met marinade.
Is de wortel bijna gaar ,de groente die de langste tijd nodig heeft ,gaat  alle groente in een schaal klein scheutje sesamolie erover en even omscheppen.

Beetje olie in de wok en kipdijfilet bakken met de marinade ..de uien ,knoflook en Spaanse peper op hoog vuur. En schep goed om .
Laat het niet verbranden.

Als de kip gaar is de groente erbij goed omroeren .

Lenteui erop en sesamzaadjes er over strooien.

Het is klaar het ruikt ontzettend lekker .Je kunt er rijst of bami bij eten .

Eet smakelijkšŸ˜‹



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.