Turkse kofte
Turks gehakt gerecht wat je kunt maken van lams,rund of kipgehakt.
Ik heb kipgehakt vandaag.
Het moet eigenlijk lekker gegrild worde nop de BBQ..maar half januari en het regent bakstenen.
Het word bakken in de pan, mijn oven is al in gebruik .
En nu doet het niks af aan de smaak want ze waren ontzettend lekker.
Het is erg lekker met yoghurtsaus en de gebakken ui met sumak
Wat nodig voor kofte
250 gram kipgehakt
verse peterselie handje vol
1 teen knoflook
2 theelepels komijnzaad
halve theelepel zwarte peper
halve theelepel gerookte paprikapoeder
paneermeel paar lepels
1 ei
1 rode ui
sumak
Doe alle ingrediƫnten van het gehakt bij elkaar en meng het goed door elkaar.
Maak er 4 kleine balletjes van en druk het een beetje in elkaar als worstjes.
Zet het een paar uur weg in de koeling
Bak de kofte in zonnebloemolie tot het mooi bruin en gaar is.
Als het vlees bijna gaar is doe er fijn gesneden rode ui bij en laat meebakken.
Strooi er wat Sumak op.
Sumak koop je bij de Turkse winkel.
Lekker met tomatensaus of yoghurtsaus .
Ik had er vandaag de saus die hoorde bij de Tandoori kikkererwten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.