donderdag 12 januari 2023

Turkse Kofte

 

                                  Turkse kofte


Turks gehakt gerecht  wat je kunt maken van lams,rund of kipgehakt.
Ik heb kipgehakt vandaag.
Het moet eigenlijk lekker gegrild worde nop de BBQ..maar half januari en het regent bakstenen.
Het word bakken in de pan, mijn oven is al in gebruik .
En nu doet het niks af aan de smaak want ze waren ontzettend lekker.
Het is erg lekker met yoghurtsaus en de gebakken ui met sumak

Wat nodig  voor kofte

250 gram kipgehakt
verse peterselie handje vol
1 teen knoflook
2 theelepels komijnzaad
halve theelepel zwarte peper
halve theelepel gerookte paprikapoeder
paneermeel paar lepels
1 ei

1 rode ui
sumak


Doe alle ingrediĆ«nten  van het gehakt bij elkaar en meng het goed door elkaar.
Maak er 4 kleine balletjes van en druk het een beetje in elkaar als worstjes.
Zet het een paar uur weg in de koeling

Bak  de kofte in zonnebloemolie tot het mooi bruin en gaar is.
Als het vlees bijna gaar is doe er fijn gesneden rode ui bij en laat meebakken.
Strooi er wat Sumak op.
Sumak koop je bij de Turkse winkel.
Lekker met tomatensaus of yoghurtsaus .
Ik had er vandaag  de saus die hoorde bij de Tandoori kikkererwten




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.