Ketjapsaus
Heerlijk oosters sausje ,simpel en lekker.
Smaakt lekker over vlees groente en over tofu
Wat hebben we nodig;
1 kleine rode ui
2 tenen knoflook
1 pepertje
1 theelepel sesamolie
5 lepels zoutarme ketjap
1 lepel citroensap
eventueel theelepel sambal
halve theelepel gemberpoeder
lente ui
zonnebloemolie om te bakken.
Groente heel klein snijden.
Zonnebloemolie in een pan en langzaam ui en pepertje aanfruiten.
Als ui zacht is knoflook erbij heel even op zacht vuur mee laten bakken.
Ketjap ,citroensap ,sesamolie gemberpoeder erbij, wil je het wat pittiger dan nog wat sambal erbij.
Laat het even doorkoken
Vuur uit ,lenteui in ringetjes snijden. en in de ketjapsaus doen.
Je kunt de saus warm en ook koud serveren.
Je kunt het een paar dagen bewaren in een afgesloten potje in de koelkast.
Het geeft je oosterse maaltijd een opkikkeršø.
Eet smakelijkš.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.