Parelcouscoussalade
Parelcouscoussalade , wat is dat lekker , die kleine witte parelbolletjes die zijn echt lekker. Nog nooit geprobeerd dan word het nu de tijd en maak deze lekkere salade eens.
Het is snel klaar en gezond , alles zit erin ,
lekker voor de lunch als bijgerecht bij je Midden Oosterse maaltijd, of voor bij de BBQ
Wat je nodig heb staat eigenlijk al op de foto , maar ik zal het toch even opschrijven
Voor 2 personen heb je nodig;
kop couscous
1 klein blikje kikkererwten
kwart tot halve komkommer
8 cherrytomaatjes
1 rode ui
2 tenen knoflook
bosje munt
granaatappelpitjes van halve granaatappel
rasp van citroen of limoen
Dressing;
2 lepels olijfolie
1 lepel citroen of limoensap
1 lepel granaatappelmelisse ( Turkse winkel)
zwarte peper
halve theelepel komijnzaad
Net als rijst doe ik couscous ook altijd in kopjes afmeten.
Bij parelcouscous neem je evenveel water als je couscous gebruikt.
Die gaan we 5 minuten zachtjes laten koken , vuur uitzetten en met de deksel erop nog een minuut of 7 laten uitstomen.
Te weinig water beetje erbij doen..je kunt hier uiteraard ook bouillon voor nemen.
De parelcouscous is dan zacht en gaar.
Ondertussen ui fijn snipperen knoflook heel fijn snijden,
Komkommer schillen in vieren snijden en zaadlijsten eruit halen en in blokjes snijden
Kikkererwten spoelen met koud water .
tomaten in vieren snijden .
munt fijn snijden .
Granaatappelpitjes uit de granaat-appel halen ( snijd deze eerst in vieren breek de schil wat open en houd hem op zijn kop boven een schaal en met de vingers zo de pitjes eruit halen) .
Rasp citroen of limoen.
Alles bij elkaar ook de afgekoelde parelcouscous.
Marinade maken en er door heen scheppen
Het lekkerst is hij als het een dagje staat en regelmatig omscheppen.
Je kunt het nog afmaken door wat geitenkaas er boven te verbrokkelen .
Maar dat pas doen vlak voor het opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.