vrijdag 3 maart 2023

Pastinaakmousseline

                          Pastinaakmousseline

 Pastinaak een lange witte wortel als je hem ziet, en heeft een zoetachtige anijssmaak

Hij groeit in Nederland en in deze tijd word dat steeds belangrijker. Ook niet zo duur en je krijgt een behoorlijk portie groente binnen die gezond is.

Met veel Vit C en veel calcium.

Je kunt het mengen als puree met gewone aardappel ook lekker voor de hutspot..

Ook bakken als je ze in plakjes snijd.

Ik maak er een hele zachte mousseline mee, heerlijk van smaak. Dat is smeuiger dan een puree.

Ik heb niet helemaal genoeg en doe er wat aardappels bij.

Wil je KHB eten laat de aardappels weg.

Wat hebben we nodig;

1 pond pastinaak
3 kleine aardappels
25 gram roomboter
100 gram room
peper
gedroogde groene kruiden
2 tenen knoflook


Pastinaak en aardappels schillen , wassen en in stukken snijden.
In ruim water koken tot het gaar is.
Water afschudden en met een stamper goed pureren

Roomboter laten smelten , de room erbij   knoflook door de knoflookpers erbij doen ,kruiden en peper aan de kook laten komen..

Schud dit over de gepureerde groente 
Pureer het mengsel door de groente of neem de staafmixer.

Schep het op je bord lekker met andere groente , vlees of vis.

Rucculo heeft niet veel nodig. alleen wat notenolie zwarte peper en wat balsamico azijn. Dat smaakt overal bij .

Gegratineerde venkel en zalm aten we erbij

Eet smakelijk












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.