zondag 11 juni 2023

Aspergetaart met ei


                        Aspergetaart met ei


Het is nog aspergetijd en officieel is het afgelopen op 24 juni..
Maar als er nog genoeg in de grond zit blijven we ze nog wat langer krijgen.
Het is een heerlijke groente en het lekkerst met roomboter ei en ham of zalm.

Dat hebben we de laatste weken genoeg gegeten ,nu wat anders.
Zeker als er buiten een hittegolf heerst.
Ik maak er een taart van , heel simpel en heel lekker.
Een volledige maaltijd, bladerdeeg vult natuurlijk ontzettend .

Je kunt bladerdeeg natuurlijk zelf maken ..maar mijn schouder zegt toch echt ;niet meer aan beginnen😪
Dus ik koop het en er zit natrium in .Ik houd er de dag erop rekening mee .


Wat hebben we nodig voor 2 pers.

1 rol bladerdeeg
1 pond asperges 
1 stengel prei
3 eetlepels crème frache
flinke plak ham
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
klontje roomboter
4 eieren
peper 
verse peterselie
provincaalse kruiden.

Foto hieronder zie je links de buitentemperatuur in de schaduw , temperatuur binnen.(wel met de airco aan) het is hot!

Oven voorverwarmen op 175 graden 
Ik ga eerst het bladerdeeg eerst blind bakken.
Ik heb bladerdeeg war het bakpapier al bij geleverd is
doe de zijkanten ombuigen en prik gaatjes in de bodem.
Bakpapier op  het deeg leggen en verzwaren op de punten ,kan met bakbonen of een paar bakvormen erop.
Het bladerdeeg mag niet omhoog komen wel garen.
Bak het bladerdeeg 15 minuten .
Het bladerdeeg laten afkoelen.



Asperges schoonmaken , harde onderkanten eraf snijden en goed schillen.
Meet je vingers kun je goed voelen of al de schil weg is.
Kook ze gaar

Prei goed schoonmaken in ringen snijden en smoor het gaar in roomboter. 

Je kunt alles van tevoren klaarmaken en wegzetten.

We gaan de taart afmaken

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Doe de kruiden in de  crème frache  en roer goed door.

Smeer op de afgekoelde bladerdeeg de crème frache 

Erboven op de gesmoorde prei

scheur of snijd de ham in stukjes en strooi er overheen .

De Parmezaanse kaas erover strooien

Leg de gare asperges erop en druk een beetje in de crème frache

Breek de eieren en verdeel over de taart.

De ovenplaat kan voor 15 a 20 minuten de oven in.

Daarna lekker verdelen en eten.

Eet smakelijk 😋

Er blijft een stuk over , lekker als lunch voor morgen.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.