Geroosterde koolrabi
Koolrabi is een knolgroente , die volop vers verkrijgbaar is vanaf juni.
Er zitten weinig koolhydraten in maar wel veel ;
Voedingsvezel, Vit C, Magnesium en Calcium.
De knol schoonmaken door harde onderkant en bovenkant eraf snijden en schillen
Je kunt het koud in salade eten of gaar .
Vandaag word hij geroosterd.
Klein makkelijk receptje.
Wat heb je nodig;
1 koolrabi
3 tenen knoflook
30gram roomboter ongeveer 30 gram parmezaanse kaas
peterselie
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Koolrabi die geschild is in blokjes snijden , niet te groot anders worden ze niet gaar.
Roomboter in de koekenpan laten smelten knoflook in smalle reepjes snijden en langzaam bakken in de roomboter.
Blokjes koolrabi in de roomboter bakken
goed omschudden
Daarna in de ovenschaal en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.
Schaal kan voor 20 minuten in de oven.
Als de koolrabi gaar is de peterselie er over strooien.
EET SMAKELIJK.😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.