dinsdag 9 mei 2023

Geroosterde aubergine met kikkererwten in tomatensaus


 Geroosterde aubergine met kikkererwten in tomatensaus

We zijn op vakantie in Frankrijk en ook komt er dan vanzelf weer eens een nieuw recept  aanrollen..Ik maak dan iets wat ik heb bij de caravan.

En als je denkt een zak BIMI te hebben dat wilden we eten vanavond , blijkt het hele grove peterselie te zijn..dus verzin je maar wat anders .

Ik had nog 1 aubergine ..een blik kikkererwten en maakte er dit lekkere maaltje mee.

We hadden er lamsvlees bij  van de bakplaat..Kost in Frankrijk niet zo duur als in Nederland.

Ons vakantiemaaltje.

Nodig voor 2 personen

1 grote aubergine
1 rode ui
1 a  2 tenen knoflook
pakje gezeefde tomaten
zwarte peper
halve theelepel komijnzaad
grove chilivlokken naar smaak
halve theelepel gerookte paprikapoeder
1 blik of pot 450 gram kikkererwten
verse peterselie
olijfolie 


De aubergine kun je roosteren in de oven of in de airfryer.
Ik doe het in de caravan in de airfryer

Schil de aubergine als een zebra om en om de schil eraf
Snijd in plakken van 1 a 1.5 cm
Kruid ze met komijnzaad knoflookpoeder en peper en sprenkel er wat olijfolie over.en meng het goed met elkaar.
20 a 30 minuten op 200 graden in de airfryer, of op bakpapier in de oven .

Elke airfryer is anders ,goed in de gaten houden ze mogen verkleuren, van binnen moeten ze zacht en gaar zijn.
Een paar keer omschudden.

Rode ui schillen en grof snijden in olijfolie zachtjes aanbakken
knoflook fijn snijden ,als de ui zacht is de knoflook erbij.
Kikkererwten in vergiet even met koud water afspoelen
Gezeefde tomaten over de ui uitschudden
kruiden erbij en op smaak maken .
Goed doorwarmen , de kikkererwten mogen erbij en schep goed door.
Op het laatst vlak voor het eten  de geroosterde aubergine er door scheppen.
peterselie fijn snijden of knippen en er over strooien.

En het gerecht is klaar.
 Verse groente met peulvruchten hoe gezond is dit niet??

Als je het lekker vind kun je er nog wat Tahinsaus bij maken en er wat overheen lepelen ,het is echt heel lekker.
Ik maakte het al voor het vlees maar ook lekker over gehaktballetjes of worstjes.
En de tahinsaus met veel peterselie .(ik heb genoeg)












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.