Bloemkool-shoarma
Hoe kom ik erop?? Ik wilde shoarma maken en mezelf trakteren op frietjes uit de airfryer.
Ik ben afgevallen en dan mag je je zelf best trakteren op iets waar je zin in heb.
Er lag ook nog een stuk bloemkool mij aan te kijken van ; ik moet nu echt op.
Oke dan kruid ik de bloemkool hetzelfde als de kipshoarma.
Ik heb nog tahinsaus over ..dat lijkt me wel lekkerder als knoflooksaus.
Knoflooksaus en mayonaise is zelfgemaakt
Wat heb je nodig voor bloemkoolshoarma
250 gram bloemkoolroosjes (voorgekookt)
shoarmakruiden;
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder'
1 theelepel kurkuma
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel venkelzaad
snuf kruidnagelpoeder
naar smaak cayennepeper
1 eetlepel citroensap
2 lepels olijfolie
Meng alles bij elkaar in een schaal en doe de bloemkool erbij en schep het goed door deze marine.
Laat het 1 uur marineren
Deze marinade kun je natuurlijk ook gebruiken voor je vlees om shoarma te maken.
Oven voorverwarmen 200 graden en zet de oven op grilstand.
Plaats de ovenschaal bloemkool hoog in de oven.
En de bloemkool word geroosterd.
Let op dat het niet verbrand..
Lekker met tahinsaus.
Voor het vlees heb ik knoflooksaus .
Omdat ik niet gewend ben om veel te eten of weinig koolhydraten te gebuiken heb ik maar de helft van de patatjes opgegeten.
Het was wel ontzettend lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.