zaterdag 21 januari 2023

Bloemkool Shoarma

 

                         Bloemkool-shoarma


Hoe kom ik erop?? Ik wilde shoarma maken en mezelf trakteren op frietjes uit de airfryer.
Ik ben afgevallen en dan mag je je zelf best trakteren op iets waar je zin in heb.
Er lag ook nog een stuk bloemkool mij aan te kijken van ; ik moet nu echt op.
Oke dan kruid ik de bloemkool hetzelfde als de kipshoarma.
Ik heb nog tahinsaus over ..dat lijkt me wel lekkerder als knoflooksaus.
Knoflooksaus en mayonaise is zelfgemaakt


Wat heb je nodig  voor bloemkoolshoarma

250 gram bloemkoolroosjes (voorgekookt)

shoarmakruiden;
1 theelepel knoflookpoeder
1  theelepel  komijnpoeder
1  theelepel paprikapoeder'
1  theelepel   kurkuma
1 theelepel korianderpoeder
1  theelepel  gemberpoeder
1/2  theelepel zwarte peper
1/2  theelepel venkelzaad
snuf kruidnagelpoeder
naar smaak cayennepeper
1 eetlepel citroensap
2 lepels olijfolie

Meng alles bij elkaar in een schaal en doe de bloemkool erbij en schep het goed door deze marine.
Laat het 1 uur marineren
Deze marinade kun je natuurlijk ook gebruiken voor je vlees om shoarma te maken.

Oven voorverwarmen 200 graden en zet de oven op grilstand.
Plaats de ovenschaal bloemkool hoog in de oven. 
En de bloemkool word geroosterd.
Let op dat het niet verbrand..

Lekker met tahinsaus.
Voor het vlees heb ik knoflooksaus .
Omdat ik niet gewend ben om veel te eten of weinig koolhydraten te gebuiken heb ik maar de helft van de patatjes opgegeten.
Het was wel ontzettend lekker.




 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.